Lasnaadreinigers

Lasnaadreinigers

Om corrosie tegen te gaan, is het verstandig om de lasnaden na het lassen bewerken. Bij Huvema vind je alle producten voor een goede lasnaadreiniging, van beitspasta tot lasnaadreinigers en RVS reinigingssets. Al onze Cleantech reinigings- en markeervloeistoffen zijn geclassificeerd als ongevaarlijk, overeenkomstig de bepalingen van (EG) 1272/2008 (CLP) normering.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 14

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Reinig je lasnaden voor een duurzaam en sterk resultaat

Om problemen met corrosie te voorkomen, is het belangrijk dat je MIG/MAG lasnaden op roestvrij staal. Corrosie zorgt er namelijk voor dat de lasnaden verzwakken en kunnen doorscheuren en dat wil je natuurlijk voorkomen. RVS dat niet wordt nabewerkt, geeft altijd problemen in het gebruik. Voor een duurzaam en sterk resultaat moet je dan ook de eventuele beschadigingen zoals aanloopkleuren, lasspatten, ingeslepen ijzerdeeltjes, slakresten, ingeslepen ijzerdeeltjes etc. verwijderen. Voor het reinigen van de lasnaden kun je verschillende technieken toepassen, zoals beitsen en passiveren, stralen, slijpen en polijsten. Bij deze technieken kun je gebruik maken van diverse middelen die op de markt verkrijgbaar zijn. Afhankelijk van of je incidenteel werkt met kleinschalige werkstukken of bijvoorbeeld vaker met kleinere series laswerk, kies je de reinigingsmethode die het beste bij je past.

Welke lasnaadreiniger kun je het beste toepassen?

Voor het reinigen van lasnaden kun je een lasnaadreiniger gebruiken of chemische beits- en schuurmiddelen. Het grote voordeel van een lasnaadreiniger is, dat het oppervlak tegelijkertijd wordt gepassiveerd. Een lasnaadreiniger kun je gebruiken op alle soorten metalen dat roestvast staal bevat. Nóg een voordeel van het werken met een lasnaadreiniger is, dat er geen vlekken en kleurverschillen ontstaan. Bovendien is het in principe een goede investering ten opzichte van de steeds terugkerende kosten voor verbruiksartikelen. Wil je vooral op een kleinschalige manier de oppervlakte van metalen behandelen? Dan kun je ook kiezen voor de reguliere beits- en passiveerproducten. Al onze hoogwaardige reinigings- en markeervloeistoffen zijn geclassificeerd als ongevaarlijk en daarom veilig voor de gebruiker, gemakkelijk draagbaar en op te slaan. Omdat je voor het beitsen van RVS chemische stoffen gebruikt, is het wél belangrijk om bij het beitsen persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken zoals handschoenen en een veiligheidsbril.

Hoogwaardige lasnaadreigingers bij Huvema

Huvema levert lasnaadreinigers en reinigings- en markeervloeistoffen van Telwin. Wereldwijd marktleider in lastechnische producten. Ben je er niet zeker van welk product je het beste kunt gebruiken, vraag dan advies aan één van onze verkoopmedewerkers. Dat kan per mail via info@huvema.nl of telefonisch op nummer 0413 342275

Copyright © 2022 Huvema® - All rights reserved