Omvormers

Omvormers

Huvema levert een serie betrouwbare omvormers van het Italiaanse merk Telwin, waarmee je snel en gemakkelijk de 12 Volt kan omvormen naar 230 Volt. Onze compacte omvormers zijn vooral handig voor gebruik onderweg bijvoorbeeld in je auto, op je boot, met je camper etc.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Onderweg of op locatie je elektrische apparaten opladen en gebruiken

Met een omvormer kun je je elektrische apparaat ook onderweg opladen of gebruiken, zonder dat je een stopcontact in de buurt hebt. Als je de inverter aansluit op de sigarettenaansteker van je auto, dan zet deze 12V om in 230V. Zo heb je altijd de juiste spanning voor je apparaat. De inverters zijn meestal voorzien van één of meer stopcontacten. De uitvoerige modellen hebben daarnaast vaak ook één of meerdere USB poorten zodat je ook je mobiele telefoon of tablet gemakkelijk kunt gebruiken of opladen. Een stroomomvormer is dus ideaal voor stroomvoorziening in een auto of camper, van scheerapparaten, LCD- of plasma-TV’s, halogeen wandlampen, klopboormachines, polijstmachines, elektrisch gereedschap in het algemeen, maar ook voor het opladen van de accu’s van laptops, pda’s, digitale camera’s, videocamera’s, mobiele telefoons etc. Voor de veiligheid is de apparatuur beveiligd tegen polariteitomwisseling en overbelasting.

Zorg ervoor dat je de juiste omvormer kiest

De meeste omvormers zijn geschikt voor het omzetten van 12 VDC naar 230 VAC. Let erop, dat veel vrachtwagens en grotere voertuigen vaak een 24 volt accu hebben. In dat geval kies je dus voor een zwaardere 24 volt omvormer. Daarnaast moet je er bij de aanschaf van een omvormer altijd goed op letten dat het vermogen toereikend is voor de apparatuur die je er mee gaat gebruiken! Bovendien er zijn twee verschillende soorten omvormers op de markt verkrijgbaar: een gemodificeerde sinus omvormer en een en zuivere sinus omvormer. Het grootste verschil zit in de ‘zuiverheid’ van de stroom. De naam zegt het al: een zuivere sinus omvormer geeft precies dezelfde stroom als die thuis uit je stopcontact komt. Daarmee ben je er dus van verzekerd, dat de apparatuur die je erop aansluit altijd perfect functioneert. De zuivere sinus omvormer zijn meer geschikt voor apparaten die ontworpen zijn om warmte te produceren zoals: haardrogers, koffiezetapparaten, strijkijzers, elektrische fornuizen, broodroosters etc. Het grootste nadeel van deze zuivere sinus omvormers is, dat ze een stuk duurder zijn in de aanschaf.

Een gemodificeerde sinus omvormer is in verhouding een stuk goedkoper, maar dan is de stroom wel minder zuiver. Belangrijk om te weten is, dat je niet elk elektronisch apparaat kunt aansluiten op een gemodificeerde omvormer. Vooral eenvoudige apparatuur zonder elektromotor of een koelings- of warmte element kun je vaak goed op aansluiten op een gemodificeerde sinus omvormer. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan apparaten zoals zoals mobiele telefoons, computers, camera's, videocamera's, verlichtingsapparaten enz..

Als je twijfelt kun je het beste altijd een zuivere sinus omvormer kopen, dan weet je dat je altijd goed zit!

Wil je onderweg je mobiele telefoon, tablet of laptop opladen, dan is een powerbank ook altijd een goed alternatief om te gebruiken.

Betrouwbare apparatuur tegen de beste prijs/kwaliteitverhouding

De stroomomvormers uit het leveringsprogramma van Huvema zijn van het gerenommeerde Italiaanse merk Telwin. De inverters staan bekend om de betrouwbaarheid en de goede prijs/kwaliteit verhouding. Vrijwel alle omvormers zijn bij ons direct uit voorraad leverbaar. Bij de omvormers die wij online verkopen, staat uitgebreide productinformatie vermeld. Dit helpt je om de juiste keuze te maken. Vind je het fijn om eerst even te overleggen met een van onze adviseurs, neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch op werkdagen via 0413-342275 of per mail via info@huvema.nl.

Copyright © 2022 Huvema® - All rights reserved