Olievrije compressoren

Olievrije compressoren

Met een olievrije compressor van Huvema heb je een onderhoudsvriendelijk apparaat in huis of in je werkplaats. Onze olievrije compressoren zijn gunstig geprijsd en zeer geschikt voor thuisgebruik of doe-het-zelf-toepassingen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De ideale oplossing voor perslucht voor thuisgebruik of doe-het-zelf toepassingen

Ben je op zoek naar een perslucht apparaat voor thuisgebruik of doe-het-zelf toepassingen, dan is een olievrije compressor een goede oplossing! De olievrije varianten zijn namelijk vaak in tegenstelling tot oliegesmeerde compressoren , compact, gemakkelijk te verplaatsen en zeer prijsgunstig. Ideaal voor het oppompen van auto- fietsbanden, zwembaden, luchtbedden etc. Ook DHZ toepassingen zijn met deze compressorapparatuur mogelijk zoals verfspuiten, tacken, zandstralen etc. Doordat deze compressoren schone, olievrije perslucht uitstoten, zijn ze ook geschikt voor bijvoorbeeld het schoonspuiten van kwetsbare apparatuur. Een olievrije compressor bevat technisch wel olie, maar dit komt niet in contact met de compressor. Vandaar dat deze compressoren ook wel bekend staan als ‘zelfsmerende’ compressoren. Er is bij dit soort compressoren dus geen handmatige smering meer nodig. Dat maakt, dat de olieloze compressoren ook nog eens onderhoudsvriendelijk zijn! De meeste compressors van Huvema hebben een universele luchtkoppeling. Dit betekent, dat er zowel een Orion als een Euro koppeling op zou kunnen passen.

Welke compressor past het beste bij jouw wensen?

Welke compressor voor jou het beste is, is natuurlijk helemaal afhankelijk van waarvoor je de compressor wilt gaan gebruiken. De olieloze compressoren van Huvema zijn gunstig geprijsd en ideaal voor gebruik in-en-om het huis of doe-het-zelf-toepassingen. Onze olievrije compressoren zijn verkrijgbaar met een ketelinhoud vanaf 6 liter tot 270 liter. Wil je de compressor voor langere tijd achter elkaar gaan gebruiken? Dan kun je het beste kiezen voor een versie met een grote ketelinhoud. Bovendien is een dan een goede keuze. Een compressor met V-snaar is namelijk vaak stiller dan een zuigercompressor, omdat deze op een lager toerental draait. Een zuigercompressor is vaak voldoende voor privégebruik. Wil je een betrouwbare olievrije compressor kopen, dan is de ECU 201 een goede keuze. Deze draagbare compressor is het meest verkocht onder doe-het-zelvers, klussers, zzp’ers, professionele hobbyisten, in werkplaatsen en op de bouw.

Ben je verdwaald in het compressorwoud?

Er zijn zoveel opties aan compressoren op de markt, dat het niet altijd makkelijk is om de juiste keuze te maken. Wil je een compressor kopen, dan zijn dit de belangrijkste factoren die je helpen om de juiste keuze te maken.

 1. Waar ga je de compressor voor gebruiken?
  Vuistregel is, dat olievrije compressoren vooral geschikt zijn voor DHZ toepassingen en thuisgebruik. Oliegesmeerde compressoren worden meer gebruikt voor industriële en professionele toepassingen.
 2. Ga je de compressor incidenteel gebruiken of ook meer continu?
  Wil je een compressor die ook geschikt is voor (licht) pneumatische of langduriger werkzaamheden? Let dan vooral ook op de werkdruk, het aanzuigvermogen en de ketelinhoud.
 3. Wil je de compressor op meerdere locaties gebruiken?
  Kies in dat geval voor een draagbaar model of een verrijdbare compressor die voorzien is van wielen.
 4. Vergeet ook de accessoires niet!
  Bij een compressor heb je altijd pneumatische gereedschappen nodig, zoals bijvoorbeeld een Blaaspistool , bandenblazer , verfspuit , vloeistofspuit etc. Ook een haspel met een pneumatische slang kan handig zijn om meer flexibel te kunnen werken. Vergeet dan ook niet om deze accessoires mee te bestellen, zodat je direct met je compressor kunt werken.
 5. Kijk vooral ook eens tussen onze aanbiedingen . Regelmatig vind je hier ook een olievrije compressor met interessante korting.

Heb je nog vragen of wil je weten welke olievrije compressor bij jouw toepassing past? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen je graag persoonlijk verder in onze showroom aan de Kennedylaan in Veghel. Telefonisch of per mail contact opnemen kan natuurlijk ook via 0413 342275 of info@huvema.nl

Copyright © 2023 Huvema® - All rights reserved